Prijsuitreiking 2016

Wie wordt Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie?
Op 30 september wordt bekend wie de winnaar is van het NK Onderwaterfotografie en –videografie 2016. Je bent van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn!
Het evenement vindt vanaf 19:30 uur plaats in De Nieuwe Kerk in Zierikzee. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt het langverwachte boek Onderwaterbiologie Wereldwijd gepresenteerd.
Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
19.15 uur Inloop en ontvangst
19.30 uur Boekpresentatie Onderwaterbiologie Wereldwijd door Rob Kool
20.30 uur Uitslag van het Zeeuws Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie en -videografie door Aquashot
21.00 uur pauze
21.30 uur Vervolg uitslag
23.00 uur Einde programma

Locatie
Traditioneel vond de prijsuitreiking de afgelopen jaren plaats in Nieuwegein. Dit jaar hebben Aquashot en de NOB voor een andere locatie gekozen: De Nieuwe Kerk in Zierikzee.
Vanwege een verbouwing in het Veerhuis was de beschikbare ruimte beperkt waardoor de prijsuitreiking niet voldoende tot zijn recht zou komen. Zo zou het projectiescherm er nauwelijks in passen. Door de nauwere samenwerking met de NOB is gekeken naar andere locaties met een betere uitstraling en sfeer dan het Veerhuis tijdens de verbouwing. Uiteraard spelen de kosten van de zaalhuur daarin ook mee.
Vanwege de goede ervaringen tijdens het WK Onderwaterfotografie vorig jaar in Zeeland, is uiteindelijk gekozen voor de Nieuwe Kerk. Tijdens het WK is de opening ook op deze bijzondere locatie gehouden.

Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie
Om circa 22.30 uur wordt de nieuwe Nederlandse Kampioen bekend gemaakt. De winnaar mag plaatsnemen in het Nederlands team voor het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie dat volgend jaar in Mexico wordt gehouden. Het WK wordt van 9 t/m 13 november in La Paz Mexico gehouden.
Namens Nederland mogen er twee fotografen aan dit kampioenschap deelnemen. Volgens het wedstrijdreglement mogen de Nederlands kampioen en de vicekampioen deelnemen. Er zijn vrijdagavond dus twee toegangsbewijzen weg te geven!

Vanwege een groot aantal subsidies voor het WK in Zeeland, was de eigen bijdrage aan de kampioenschappen in 2013 en 2015 nihil. Voor de deelnemers aan het kampioenschap in 2017 zal dat helaas anders zijn. Er wordt vooralsnog uitgegaan van een eigen bijdrage van € 1000,- per deelnemer. Alle overige kosten zijn voor rekening van de NOB.

Kom je ook?
Wil je bij dit spannende moment aanwezig zijn? Je bent van harte welkom! De toegang is gratis, de drankjes zijn voor eigen rekening (alleen contante betaling, geen pin).
Het adres van de locatie is:
Kerkplein 1, Zierikzee.
Hopelijk tot vrijdag!

Parkeren
Er is bij de Scheldestraat voldoende en gratis parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van de kerk.